OTP | Nieuws

Skyhigh TV: Veel Liefs

14-06-2018

Ruim 150.000 ouderen* in Nederland zijn eenzaam. Zij slijten hun dagen soms zonder enige vorm van menselijk contact. Het Oranje Fonds vindt dat dat aantal naar 0 moet en start daarom vandaag met Veel Liefs, een online serie waarmee het fonds eenzaamheid onder ouderen aan wil pakken. 

In Veel Liefs wordt de kijker opgeroepen een eenzame oudere een hart onder de riem te steken door diegene een kaartje te sturen. De serie begint met een oproep voor de 80-jarige Wim ten Brink uit IJsselstein. Een heel sociale man, die vorig jaar zijn vrouw is verloren en sindsdien zijn wereld kleiner heeft zien worden. Hij wil niet bij de pakken neerzitten en gaat als vrijwilliger iedere week met ‘ de oudjes’ - zoals hij zelf zegt - op de duofiets een eind fietsen.  “Het is moeilijk om thuis te komen. De stoelen, die zeggen niks tegen je”, vertelt hij. 

Om Wims wereld weer te vergroten roept het Oranje Fonds alle Nederlanders op hem een kaartje te sturen. Via www.oranjefonds.nl/veelliefs is het mogelijk kosteloos een kaart voor Wim te maken. Hier is ook het postadres te vinden voor iedereen die liever een handgeschreven kaart of brief wil versturen. Na de oproep voor Wim volgen oproepen voor andere ouderen. 

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Veel Liefs wordt gepresenteerd door Bart Boonstra  (bekend van SBS6, NET5 en Nickelodeon) en is geproduceerd door Skyhigh TV.

Terug naar overzicht

OTP | Nieuws

Willem Zijlstra nieuwe voorzitter van verenig...

26-09-2018

Meer >
Stepping Stone: Tweede seizoen handhavers

18-09-2018

Meer >
NL Film: De regels van Floor verkocht aan dri...

18-09-2018

Meer >

Meer nieuws

OTP | Diensten


JURIDISCHE HELPDESK
Televisieproducenten die lid zijn van OTP, kunnen een beroep doen op gespecialiseerde juristen van advieskantoor So.legal ...

VERZEKERINGEN
OTP leden kunnen interessante voordelen behalen op verzekeringen. OTP werkt hierin samen met CZ en Nationale Nederlanden ...

KIJKCIJFERONDERZOEK
​Alle OTP leden hebben de mogelijkheid om via OTP met een aanzienlijke korting een overeenkomst aan te gaan met SKO voor rapportage van kijkcijfers ...